Samtiden – kvällskurs

Nästa start: 2019-01-15

I vår kvällskurs Samtiden utforskar vi dagens samhälle kritiskt utifrån samhällsvetenskapliga och filosofiska perspektiv. Kursen rekommenderas för dig som tillsammans med andra vill fördjupa din förståelse för samhället och vässa din förmåga att tänka och uttrycka dig i tal och skrift.

Inriktning – Människan

Nästa start: 2019-08-20

Kursen Människan fokuserar på olika tidsepoker i europeisk historia i relation till resten av världen. Vi rör oss mellan både dåtid och nutid. Historia och Religion bildar basen för läsåret.      

Inriktning – Samhället

Nästa start: 2019-08-20

Kursen Samhället arbetar med samhällsfrågor utifrån ett brett perspektiv. Vi fokuserar huvudsakligen på nutid – framtid. Samhällskunskap och naturkunskap bildar basen för läsåret.

Inriktning – Världen

Nästa start: 2019-08-20

På kursen Världen arbetar vi kring samhällsfrågor utifrån ett globalt perspektiv. Vi rör oss mellan dåtid – nutid – framtid. Samhällskunskap bildar basen för läsåret.

Kvällskurs – särskild kurs på gymnasienivå

Nästa start: 2019-01-14

I våra lokaler på Järntorget 7, mitt i Göteborg, erbjuder Arbetarrörelsens Folkhögskola en särskild kurs på gymnasienivå. Kvällskursen är bra för dig som har annan aktivitet på dagtid och samtidigt vill fortsätta att studera i en trygg grupp.

Gyllenhuset – Allmän kurs

Nästa start: 2019-01-14

Vi vill ge dig med psykisk ohälsa förutsättningar att lyckas med dina studier utifrån ett omfattande perspektiv på hälsa. Din utveckling och ditt välmående är det viktigaste för oss. Syftet med kursen är att du skall få studera under förutsättningar som är anpassade efter din hälsa och dina behov. Studietiden och studietakten utgår därför från…

Allmän kurs - grundskolenivå (Bro-kursen)

Nästa start: 2019-08-20

  Brokursen bygger en bro mellan grundskoleutbildning och gymnasieutbildning för dig som är ny i Sverige och/eller har annat modersmål än svenska. Svenska språket är grundpelaren i kursen tillsammans med orientering i de ämnen som behövs för att fortsätta studera på gymnasienivå.

Allmän kurs – gymnasienivå

Nästa start: 2019-08-20

Genom att studera allmän kurs på gymnasienivå kan du nå grundläggande behörighet för studier på Högskola/Universitet och/eller Yrkeshögskola. Målet med allmän kurs är att du förutom ämneskunskaper ska få goda förutsättningar för att studera vidare. Lika viktigt är att tiden på folkhögskola skall ge dig ökad tillit till dina egna möjligheter att påverka ditt eget liv liksom samhället…

Etableringskurs på Arbetarrörelsens Folkhögskola i Göteborg (AFiG)

Nästa start: 2018-12-15

Etableringskurs på folkhögskola välkomnar dig som är ny i Sverige och som behöver lära dig svenska språket och bli en del av det svenska samhället. Syftet med kursen är att ge dig en introduktion i det svenska språket och en förståelse för det svenska samhället. Vi arbetar med svenska enskilt samt som del av samhällsorienteringen…