Jämlikhetsakademin seminarier

Arbetarrörelsens Folkhögskola i Göteborg och Viskadalen ger tillsammans med arbetarrörelsen i Västsverige en unik distanskurs och föreläsningsserie om jämställdhet.

Vi erbjuder nu möjligheten att under hösten 2017 möta framstående föreläsare och att diskutera jämlikhet i Sverige och Globalt.

(För information om distanskursen Jämlikhetsakademin,
klicka här: http://a-folkhogskolorna.se/kurs/idepolitisk-kurs/ )

 

 

Seminarieseriens fokus

I Sverige ökar klyftorna. Mellan de som har mycket och de som har mindre. Men hur ser den nya jämlikheten ut och hur påverkar den globala jämlikheten oss? På LO-kongressen 2016 tillsattes en ny jämlikhetsutredning för att utreda dagens ojämlikheter, hur motverka klyftor och bilda opinion. Arbetarrörelsens folkhögskola i Viskadalen tycker det är viktigt att vi är många som deltar i diskussionen om jämlikhet och dess utmaningar.

 

Delta i seminarieserie – ett eller flera

Under hösten genomförs tre seminarietillfällen. Samtliga seminarier är kostnadsfria och ges på lördagar kl. 13-16 i Seglora.

 

Möjlighet till mat & logi

Vill du äta lunch innan seminariet kostar det 70 kronor. Vill du stanna kvar efter seminariet och äta middag kostar det 110 kronor. Känner du för att fortsätta umgås under kvällen i vår pub, Ladan, är  du välkommen att göra det.  Övernattning inkl. frukost kostar mellan 310-530 kronor, per person och tillfälle.

 

Dagar och tider

Seminarie 1: 2 september kl. 13-16

Tema: Hur ser ojämlikheten ut

Medverkande: Göran Therborn, Professor vid Cambridge universitet. Sveriges främsta sociolog, som forskat om klass och ojämlikhet sedan 1970-talet.

 

Seminarie 2: 30 september kl. 13-16

Tema: Ett försvar för jämlikhet

Medverkande: Mats Wingborg, utredare, journalist & föreläsare. Specialiserad på global arbetsmarknad, idéer kring jämlikhet och högerextremism.

 

Seminarie 3: 2 december kl. 13-16

Tema: Den nya jämlikhetsutredningen

Medverkande: Ulrika Vedin, utredare på LO

 

Plats: Samtliga seminarietillfällen genomförs på Viskadalen, Seglora.

 

Mer information och anmälan

För mer information kontakta Theodor Bjursell, samverkanslärare, tel: 073-854 12 27 eller Katarina Bosetti Kristoffersson, pedagogisk assistent, tel: 072-050 99  90.

Anmälan görs till info@viskadalen.nu eller via telefon 0320- 183 00

Nyheter från Jämlikhetsakademin seminarier